Taeromys celebensis

De lange staart rat Sulawesi is een knaagdier van de familie van Murids endemisch in Sulawesi.

Beschrijving

Afmeting

Knaagdier van middelmatige grootte, waarbij de lengte van het hoofd en van het lichaam tussen 159 en 235 mm, de staartlengte tussen 223 en 305 mm, de lengte van de voet tussen 46 en 53 mm, de lengte van het oor tussen 26 en 27 mm en een gewicht tot 315 g.

Verschijning

De bovenste delen zijn grijsbruin, bestrooid met langer haar en zwartachtig rigide, meer overvloedig langs de ruggengraat, terwijl het ventrale delen zijn wit. De scheidslijn langs de zijkanten is duidelijk. De oren zijn breed en haarloos. De voeten zijn bruin, bedekt met kleine haartjes. De staart is langer dan de kop en het lichaam, de derde basislijn zwartachtig, geelachtig anders. Het karyotype is 2n = 39-40 FN = 49-50.

Biologie

Gedrag

Het is een soort boom.

Levering

Het voedt zich met fruit.

Reproduktie

Ze geven de geboorte tot 2-3 jong per keer.

Verspreiding en habitat

Deze soort is wijdverspreid in de laaggelegen gebieden van Sulawesi.

Hij woont in de tropische groenblijvende bossen tot 1200 meter boven de zeespiegel. Waarschijnlijk heb je afwezig secundaire bossen, maar in plaats daarvan aanwezig in bosgebieden licht gewijzigd.

Staat van instandhouding

De IUCN Rode Lijst, beschouwd als de wijde omgeving en de bevolking matig gemeenschappelijke ,, ranking T.celebensis als minimum bedreigde diersoorten.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha