Teatro Quirino

De Quirino Theater is een theater van Rome. Momenteel is de historische naam werd geëvenaard door de erkenning voor een van de meest geprezen Italiaanse theater acteurs van de twintigste eeuw, Vittorio Gassman. De volledige naam van het theater is, in feite, Teatro Quirino - Vittorio Gassman. Het is gelegen in de wijk Trevi. Sinds juli 2009 is hij geregisseerd door Geppy Gleijeses.

Historische aantekeningen

Quirino theater werd gebouwd in 1871 door Prins Maffeo Sciarra, die besloot om het project aan de architect Giulio De Angelis, bijgestaan ​​door zijn collega Francesco Marra toevertrouwen. De gekozen locatie was in het pand van de prins, een paleis in de buurt van de Trevi-fontein. Profiterend van het verlies van de stad, als onderdeel van de Pauselijke Staten, de organisatie van het theater was niet langer onderworpen aan enige vorm van beperking: Prince Maffeo Sciarra dacht van de opbouw van een stabiele theatraal publiek, om bedrijven te starten.

Ontworpen geheel van hout, werd gebouwd in een enkele dag. Er waren vertegenwoordigd voornamelijk pulcinellate en operettes, maar een publiek van middenklasse bourgeois aangepakt. De naam van het theater, Quirino, herinnerde de plaatsnamen en de mythologie van Rome, door binding aan de naam van de heuvel en aan de god Quirinus.

Vanwege de noodzaak om een ​​slagader van de communicatie tussen de Via del Corso en de Trevifontein te creëren, in 1882 is het noodzakelijk te ontmantelen de houten structuur en de wederopbouw, metselwerk, theater een paar meter afstand van de oorspronkelijke locatie werd: het project , altijd toevertrouwd aan De Angelis, gaf hij de theaterzaal hoefijzer en twee lagen: de structuur was metaal, versierd met neoklassieke zuilen van gietijzer. In 1898, na voltooiing van het werk, het interieur van het theater waren rijkelijk versierd met gordijnen, fluweel en verguld stucwerk, het creëren van een elegante en inzameling. De productie veranderd, waardoor de opera en ballet in de Quirino.

In 1914, Marcello Piacentini gezicht veranderd in het theater, waardoor de esthetische lijn die het dichtst bij de toekomstige architectonische rationalisme. Het werd een derde laag van dozen toegevoegd en bouwde een zonnedak. Piacentini echter ingrijpend gewijzigd het interieur, maar alleen met een tweede operatie, in 1954, waar hij ongewijzigd het luchtruim buitenkant van het gebouw, maar ook het verkrijgen van de ruimte voor de kantoren van de Italiaanse Theater, dat sinds 1946 het directe beheer had genomen. De dozen werden bijna allemaal verwijderd om ruimte voor tiered vrijdragende te maken, waardoor de totale capaciteit van 990 zetels in het theater: het theater werd aangepast aan de nieuwe veiligheidsvoorschriften voor theaters en nieuwe planten landschappelijke, ventilatie en verwarming . Daarnaast bouwde hij een schuilplaats nog steeds bestaat, typerend voor de gebouwen te laten zien. De inhuldiging van het gerenoveerde theater vond plaats op 13 oktober 1955.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha