Theater Rifredi

Het theater is een theater van Florence Rifredi. Het herbergt werken van proza, onderzoek en experimenteel theater. Sinds een aantal jaren gericht op de scholen in de stad als specifieke projecten van opvoedingsondersteuning.

Geschiedenis

Werd opgericht in 1883 in de nieuwe industriële wijk van Florence Rifredi de SMS, die had onder andere als doel ook om hun recreatie en educatie organiseren sociale feesten en toneelstukken, die in de eerste fase van zijn leven werden gemaakt door het huren van gebouwen die l '"Excelsior" Undertaker Molteni.

Alleen op de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, het bedrijf realiseerde het hoofdkantoor aan de samenvloeiing van de boulevard Vittorio Emanuele met wat later het plein Dalmatië zou worden. Ingehuldigd in 1914, het hoofdkwartier van de SMS had daarin een ruimte voor theater en maatschappelijke partijen die plaats biedt aan ongeveer 2.000 mensen en met een podium dubbele mond opera, voor de shows winter en de zomer shows, waarvoor Hij was het opzetten van een enorme arena buiten het gebouw.

In 1921 werd deze belangrijke theaterruimte brand gestoken tijdens een fascistische aanval op het huis van het Volk.

Kort na zijn herstel, het theater tijdens het fascisme werd het eigendom van de PNF die het gebruikt als een huis van Beam genaamd Philip Corridoni.

Na de oorlog keerde hij terug naar zijn functie van de theaterzaal, hosting jonge Florentijnse bedrijven experimenteel. In de jaren zeventig werd hij beroemd met de naam van de Humor Side, een ruimte gewijd aan satire en mime, onder leiding van Alessandro Benvenuti en Athina Cenci van Giancattivi. In 1986 werd het theater volledig gerenoveerd en kwam onder het bedrijf artistiek directeur Pupi en Fresedde.

Architectuur

In vergelijking met de oorspronkelijke structuur van het theater dat ze zijn gemaakt in verschillende fasen banen die het oorspronkelijke uiterlijk van de zaal zijn veranderd vooral door de afschaffing van de vaste ladders halfronde direct koppelen van de twee uiteinden van het podium met de hal en de bouw van een nieuwe fase, het plafond en de wandbekleding met geluidsabsorberende platen en tenslotte het omzetten van de galerij de controlekamer. In het midden van de jaren tachtig, met de prevalentie van theatrale op die film, het theater werd ook vernieuwd in haar fabriek om naleving onder de toepasselijke wetgeving te bereiken.

Hoewel versterkt de draagstructuur, nu in staal en beton bekleed met hout, de vloer van het toneel behoudt de karakteristieke met hellend oplossing voor het gebruik van de scène naar het publiek dat naar de tuin plek in het gebied van het achtertoneel. Zelfs de oude hekwerk behoudt zijn originele structuur.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha