Thierno Thiam

Thierno Thiam bekend als Billo is een Senegalese acteur, die werkt voor film en televisie Italiaans.

Biografie

Geboren in Senegal, verhuisde hij naar Italië op de leeftijd van 16 jaar als een illegale immigrant, krijgt zijn eerste omstandigheden van het leven in 1996. Hij studeerde af als kleermaker, dromen van het werken in de mode-wereld, maar blijven oefenen klussen, van timmerman de straatverkoper. Onder zijn passies is er ook de dans, waar hij studeerde voor vele jaren, gespecialiseerd in hip-hop genre.

Hij begon zijn carrière in de showbusiness met een aantal televisie-optredens, na deelname aan het programma Gezegend onder vrouwen en valt op tussen de Caramba Boys programma Carramba dat het geluk, uitgevoerd door Raffaella Carra. Participeert in een editie op zondag in als lid van de boyband CB Band. De roem komt dankzij het televisieprogramma Libero, waarbij met grote ironie werd gedaan plagen van de dirigent, Teo Mammucari. Het was bij die gelegenheid dat hij opgezadeld met de bijnaam Billo.

In 1999 debuteerde hij als acteur in de film door Vincenzo Salemme Liefde op het eerste gezicht, in 2003 kreeg ze een rol in de film van Ferzan Özpetek's gerichte ramen, waar hij de rol van echtgenoot kleur van het personage gespeeld door Serra Yilmaz had. Ze speelde in Cristina Comencini's zwart-wit en is de hoofdpersoon van de film Billo - De grote Dakhaar, films die ten dele het gevolg zijn ervaringen na zijn aankomst in Italië.

Onlangs verscheen hij in de serie televivise Capri en Boris, heeft ook haar eigen lijn van de mode genaamd "Billo Style".

Filmografie

  • Love At First Sight 1999 door Vincenzo Salemme
  • Geconfronteerd met Windows 2003, Ferzan Özpetek
  • "De grappen", in 2004, Charles Vanzinas
  • Zwart en wit, 2008, door Cristina Comencini
  • Billo - De grote Dakhaar, 2008 Laura Muscardin
  • Boris, 2009 TV Series
  • Capri, 2006-2010, TV
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha