Torre Alba

 La Torre Alba, ook bekend als de toren van Cala Rossa, is een toren die deel uitmaakte van de kustverdediging systeem Coastal Torens van Sicilië, en is gelegen in het resort tussen Cala Rossa en Cala Bianca, in de provincie Palermo vallen in de stad Terrasini.

Geschiedenis en Architectuur

De toren in 1578 toen verkenning Tiburzio Spannocchi nog niet was gebouwd, Camillo Camillianen bij het opzetten van het project in 1586 was gepland als ronde toren met een helling aan de onderkant en met een conische bodem. De huidige toren is in plaats daarvan een vierkante basis met kantelen op het terras. In 1589 de toren was al afgerond en had gedragen door de delegatie van het Koninkrijk van Sicilië, altijd uit dergelijke handelingen uit het verleden tonen aan dat in 1594 was er gediend drie mannen, en dat de toren was onder de verantwoordelijkheid en het toezicht van Carini geplaatst . De boekhouding van het loon van torrari meldt dat de toren permanent bemand voor de jaren 1619, 1714, 1717, 1797. Van 1804 de sprintendenza doorgegeven aan de Prins van Carini, uiteindelijk in 1867 was het vallen in de vestingwerken af ​​te stoten. Sinds 2000 tot 2007 is hij onderworpen aan de restauratie en dus verschijnt nu in uitstekende conditie.


Torens in visuele verbinding

Het was onderdeel van het afweersysteem van de waarneming van de Saracenen schepen en was in de lijn van het zicht op het oosten met de Mulinazzo Tower en de toren van Capo Rama West.

Beschrijving en huidige uiterlijk

De toren heeft de typische "camillianeo", de basis kant is ongeveer 8,82 meter, en ongeveer 15,70 meter hoog, het terras is strijdende met planken aan elke kant die zeker hield de borstweringen nu verdwenen. De deur opent naar het zuiden, met een boog om de hele tijd en niet een schaal, in tegenstelling tot de gebruikelijke ramen open slechts aan drie zijden, waarbij mist de oostkant. De stortbak lijkt intact en niet 'geperforeerd' achter zoals gebeurt in andere torens helaas vernield. Het dak van de eerste verdieping is een tongewelf.

Gedurende vele jaren was gegeven in gebruik bij elkaar in de voorkant van het gebouw naar een klooster, maar na de recente restauratie, het pand is nu openbaar.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha