Whiskeytown

De Whiskeytown waren een Amerikaanse alternatieve country groep die actief is in de tweede helft van de jaren negentig, de meest representatieve vertegenwoordigers van het genre.

Biografie

De groep werd in 1994 opgericht in Raleigh Noord-Carolina oorspronkelijk gecomponeerd door Ryan Adams, Caitlin Cary, Phil Wandscher, Eric "Skillet" Gilmore, Steve grothman, op de as van een punk Voorheen The Patty Duke Syndroom. Na een eerste EP uitgebracht in 1995, publiceerde hij het eerste album van de groep Faithless straat die goede recensies krijgt van critici dat wordt gedistribueerd door Geffen Records.

Maar de eerste wrijvingen ontstaan ​​tussen leden van de groep, tijdens de opnames van het tweede album Stranger's Almanac, Gilmore en grothman vertrekken, die ook eindigde Wandscher verlaat. Het album werd geproduceerd door Jim Scott, producer van albums van Tom Petty en Wilco, en is opgenomen in Californië en Tennessee, het resultaat is een album dat is in volle beweging voor zijn mix van rock 'n roll en land, en het is nog steeds beschouwd als een van de meesterwerken van het genre.

De groep brak in 2000, Ryan Adams blijft zijn solocarrière.

In 2001 verlaat postume derde album Longontsteking voor Lost Highway Records.

Discografie

Album

  • 1996 - Faithless Straat -
  • 1997 - Stranger's Almanac -
  • 2001 - Longontsteking -

EP

  • 1995 - Angels -
  • 1997 - Landelijk Gratis levering -
  • 1997 - In Your Wildest Dreams -
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha