Woestijn bighornschapen

De woestijn bighorn is een ondersoort van bighorn die woont in de woestijn regio van het zuidwesten Verenigde Staten en Noord-Mexico. Het dankt zijn naam aan de Scientific American naturalist Edward William Nelson. De morfologie en gewoonten van deze ondersoort zijn eerder vergelijkbaar met die van andere bighorn, maar dit dier heeft verschillende aanpassingen ontwikkeld voor het leven in de woestijn omgevingen zonder water: de woestijn bighorn, in feite, kan overleven zonder drinkwater voor langere tijd .

Het aantal van de woestijn bighorn is sinds de Europese kolonisatie van het Amerikaanse Southwest, die begon in de zestiende eeuw afgenomen. In 2004 was hun aantal extreem laag, ondanks de bevolking opnieuw is beginnen te stijgen in 1960. De daling werd gevolgd door een periode van stabilisatie van de bevolking als gevolg van speciale beschermingsmaatregelen.

Functies

De woestijn Bighorn schapen zijn wild gedrongen en sterk, vergelijkbaar in grootte met die van herten. Het gewicht van de volwassen mannen 55-90 kg, terwijl de vrouwtjes zijn een beetje 'kleiner. Dankzij de karakteristieke structuur van de hoeven het Bighorn in staat zijn om de steile rotsachtig terrein van de woestijn bergen beklimmen met snelheid en behendigheid. Vertrouw op scherp zicht op mogelijke roofdieren zoals poema's, coyotes en bobcats, van waaruit zij weg met behulp van hun vaardigheden in het klimmen te spotten.

Kort na de geboorte bij beide geslachten groeien geweien, waarvan de groei blijft min of meer voor het leven. De oudere mannetjes hebben indrukwekkende paar horens die meer dan 91 cm lang en meer dan 30 cm in omtrek aan de voet kan meten. Die vrouwtjes zijn echter veel kleiner en lichter en niet de neiging te zakken. De gehoornde hoofd van een mannelijke volwassene kan meer wegen dan 13 kg. De jaarringen de leeftijd van het dier. Zowel mannen als vrouwen gebruiken hun hoorns als instrumenten om open te breken en de cactus ze eten en te vechten.

Het dieet van de woestijn bighorn bestaat voornamelijk uit gras, zeggen en grassen.

Aanpassingen aan het leven in de woestijn

De woestijn bighorn ontwikkeld diverse aanpassingen aan weerstaan ​​het klimaat is hot en hard woestijn en, in tegenstelling tot de meeste andere zoogdieren, kan de lichaamstemperatuur stijgen en dalen van de verschillende graden, zonder enige schade aan het dier. Tijdens de heetste uren van de dag vaak blijft te rusten in de schaduw van de bomen of in grotten.

In de meest zuidelijke verspreidingsgebied van de woestijn bighorn het algemeen leven in kleine groepen en verspreid aangepast aan het leven op de woestijn bergen waar de vaste reserves van water schaars of afwezig zijn. Sommige exemplaren kunnen weken of maanden te weerstaan ​​zonder te drinken, het verkrijgen van vloeistoffen die ze nodig hebben van voedsel en opvang van regenwater in tijdelijke poelen in de rotsen. Ze overleven zelfs na het verlies van 30% van hun lichaamsgewicht. Toen ze eindelijk weer kan drinken, keren ze zeer snel te rehydrateren. Naturalisten zijn net begonnen om het belang van deze aanpassing die het mogelijk maakt kleine bands van bighorn om te overleven in gebieden die te droog voor veel van hun predatoren te bestuderen.

Sociale leven

De mannetjes vechten elkaar dominantie, teneinde de vrouwelijke mates grijpen. Tegenover elkaar, ze zijn geladen vanaf een afstand van 6,1 m of meer, stoten langs de enorme horens met enorme impact totdat een van hen niet geven.

De banden van mannen en vrouwen gescheiden levend voor het grootste deel van het jaar. Ze ontmoeten elkaar alleen tijdens de paartijd, maar in de woestijn, als gevolg van de gunstige weersomstandigheden, kan het tweetal optreden op elk moment van het jaar. De draagtijd duurt ongeveer 6 maanden en over het algemeen jong zijn geboren in de late winter.

Behoud

Wetenschappers weten niet hoeveel woestijn bighorn leefde in Noord-Amerika voor de Europeanen, maar het is waarschijnlijk dat hun aantal was ronddwalen over enkele tienduizenden. Seton schatte het totale aantal van de verschillende ondersoorten van Bighorn in de pre-Columbiaanse tijd was 1,5-2.000.000. In 1960, echter, in de Verenigde Staten bleven slechts 15.000 tot 18.200 bighorn, woestijn niet. Buechner zegt dat de piek van de daling van de woestijn bighorn plaatsgevonden tussen de jaren '50 van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste. De daling werd toegeschreven aan overmatige jacht, concurrentie met binnenlandse vee en ziekten overgebracht door het, de usurpatie van de bronnen van water voor menselijk gebruik en door de mens veroorzaakte veranderingen in het milieu.

In 1939, na de niet aflatende druk van Frederick Russell Burnham en de Boy Scouts van Arizona, President Franklin D. Roosevelt tekende een proclamatie met die werden vastgesteld twee natuurreservaten in de woestijn gebieden van Arizona zuidwestelijke om bescherming te garanderen aan Bighorn woestijn: de schuilplaatsen nationale Cabeza Prieta en Kofa. Om deze moeten worden toegevoegd, in 1941, het Nationale Toevluchtsoord van San Andres, in New Mexico.

Het aantal van de woestijn bighorn begon te stijgen in het begin van de jaren '60, tegen die tijd waren er slechts 6.700 tot 8.100 exemplaren. Deze stijging is hoofdzakelijk te wijten aan de uitvoering van diverse beschermende maatregelen, in de eerste plaats die in verband met het behoud habitat. In 1980 werd de bevolking geschat op ongeveer 8415 tot 9040 hoofd. Een paar jaar later, na een stand-by-stand telling, de totale bevolking van Bighorn van de woestijn in de VS werd geschat op 15.980 exemplaren. Schattingen van 1993 spreken van 18.965 tot 19.040 Bighorn.

In Zuid-Californië, in 1998, bleef slechts 280 exemplaren van het schiereiland Bighorn Mountains en deze dieren werden vervolgens toegevoegd aan de lijst van de meest bedreigde dieren in de Verenigde Staten. Deze bighorn, aanwezig in slechts drie provincies in Zuid-Californië, hebben veel geleden als gevolg van ziekten, ontwikkeling van de menselijke nederzettingen en predatie. In 2008 werd aangenomen dat ongeveer 800 van deze bighorn leven in de woestijn regio's op de grens tussen de VS en Mexico, de San Jacinto Mountains, met sommige populaties aanwezig zijn in het Park van de Staat van de Anza-Borrego. De toename van deze dieren, samen met de politieke veranderingen naar voren gebracht door de regering-Bush, leidde de dienst van de visserij en de natuur van de Verenigde Staten tot een vermindering van de beschermde gebieden die zijn huis naar bighorn bergen van meer dan 50% schiereiland voor te stellen, 3419,18-1.555,7 km² km².

De resultaten van de telling uitgevoerd per staat worden weergegeven in het diagram aan de rechterkant.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha