Xentrix

De Xentrix waren een thrash metal band, opgericht in 1985 in Preston in Engeland.

Geschiedenis

Geboren in 1985 in Preston twee jaar nadat ze hun eerste demo getiteld Honger naar Demo. Kort na de ondertekening van een contract met het label Roadracer Records waarmee ze uitgebracht in 1989 hun debuutalbum Shattered Bestaan.

Het volgende jaar bracht de band een ander album, voor wier Advantage? die ook zal hun belangrijkste en meest succesvolle. In deze periode hadden ze een aantal auteursrechtelijke kwesties voor het ongeoorloofd gebruik van het logo in het artwork voor de eenheidsmunt Ghostbuster Ghostbuster, een herinterpretatie dan weer gepubliceerd met een ander kunstwerk.

De band brak na de release van zijn derde studio-album, getiteld Kin, dan hervormd na een periode van inactiviteit met een nieuwe zanger Simon Gordon en een nieuwe gitarist Andy Rudd. Met deze training de Xentrix, na ondertekening van een contract met Heavy Metal Records, brachten ze slechts één album Scourge omdat het volgende jaar besloten op te splitsen.

De band gehergroepeerd in 2006 met de originele leden voor een klein aantal concerten in Groot-Brittannië. In september heeft de band aangekondigd, maar dat ze niet van plan om gestaag te hervormen.

Opleiding

Laatste training

  • Chris Astley - gitarist, zanger
  • Kristian Havard - gitarist
  • Paul MacKenzie - bassist
  • Dennis Gasser - drummer

Overige componenten

  • Dacaw Hough - voice
  • Sean Owens - vocals
  • Peter Hiller - laag
  • Steve Hodgson - bas
  • Mel Gasser - laag
  • John Brennan - Batterij
  • Dave Catchpole - Batterij

Discografie

Studio-albums

  • 1989 - Shattered Bestaan
  • 1990 - Voor wiens voordeel?
  • 1992 - Kin
  • 1996 - Scourge

EP

  • 1991 - Verdun tot Taste

Demonstratie

  • 1987 - Honger naar Demo
  • 1994 - Demo 1994

Single

  • 1990 - Ghostbusters
  • 1992 - De Orde van Chaos
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha