Yello

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Juli- 23, 2016 Louise Steyn Y 0 14

De Yello is een complex Zwitserse elektronische muziek - techno, bestaande uit Dieter Meier en Boris Blank. In Europa zijn ze succesvol geweest sinds het midden van de jaren tachtig met een enkele Oh Yeah en de race, ook recent gebruikte nummers in commercials en televisieprogramma's.

Geschiedenis

In de late jaren zeventig werden de Yello opgericht door Boris Blank en Carlos Perón in Zürich. In hun atelier-laboratorium auto's gemaakt Boris Blank en Carlos Perón de groep. Ze begonnen te experimenteren en schrijf liedjes. In 1978 ontmoette ze een lokale DJ, Dieter Meier, die op dat moment aan het spelen was met The Klootzakken.

In 1979 de eerste maxi-single met de Zwitserse label Periphery Parfum. In 1980 brachten ze in de Verenigde Staten. De drie getekend bij de platenmaatschappij. Ze brachten hun eerste single titel voor Ralph Records bewoners. De tweede werd gepubliceerd Bostich, die een hit disco werd. Het eerste album Solid Pleasure van 1980 en de tweede in 1981 Claro que si Carlos Peron verliet de band in 1983 na de opname U Gotta Say Yes To Another Excess.

Werk

De muziek van Yello toont transparantie en ruimtelijk geluid. Met het gebruik van moderne elektronische hulpmiddelen zoals samplers van geluiden en akoestische instrumentatie.

Sinds 1983, na het vertrek van Carlos Peron, de groep muzikaal beïnvloed alleen door Boris Blank. Het lied van Dieter Meier wordt ingevoegd na de uiteindelijke samenstelling. Maak tekst en gesproken of gezongen.

Discografie

  • 1980 - Solid Pleasure
  • 1981 - Claro que si
  • 1984 - U kreeg Zeg Ja tegen andere Excess
  • 1985 - Star
  • 1987 - One Second
  • 1988 - Vlag
  • 1991 - Baby
  • 1994 - Zebra
  • 1997 - Pocket Universe
  • 1999 - Motion Picture
  • 2003 - The Eye
  • 2009 - Touch Yello

VHS / DVD's

  • 1989: The Race
  • 1990: Verbonden
  • 1990: Video Press Kit
  • 2009: Touch Yello
  • 2010: Yello door Yello - The Singles Collection 1980-2010

Box-Set

  • 1998: Yello - De 12 "Collection
  • 1999: Yello - The Singles Collection CD
  • 2005: Yello Remaster Series
  • 2010: Yello door Yello - The Anthology

Honors

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha