Zooey Deschanel

Zooey Claire Deschanel is een actrice en zangeres.

Biografie

Franco-Ierse afkomst, is de dochter van cameraman Caleb Deschanel en actrice Mary Jo Deschanel en jongere zus Emily, zelf een actrice. Hij kreeg de naam van de mannelijke karakter van de roman van JD Salinger Franny en Zooey. Hij studeerde acteren aan de "Crossroads School" in Santa Monica. Hij studeerde aan de Northwestern University, maar verliet zijn studies na slechts zeven maanden om eindelijk een acteercarrière.

Actrice

De eerste benaderingen van de wereld van entertainment heeft hen die deelnemen in de muziek video's: hij debuteerde in 1999 in de film Mumford. In 2000 speelt hij de opstandige zusje van Patrick Fugit in Cameron Crowe's Almost Famous, dan verschijnt naast Katie Holmes in Abandon - Mysterieuze moord, Big Trouble - Een koffer vol ellende en New Guy waar hij werd opgemerkt voor zijn zingen vermogen.

Tricia McMillan speelt later in de film The Hitchhiker's Guide to the Galaxy en de maffe vriend van Sarah Jessica Parker in de romantische komedie niet starten. In 2006 nam hij deel aan vier afleveringen van de tv-serie Weeds en de film Bridge to Terabithia.

In 2007 speelde hij in The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, nadat hij mede-starred tegenover Mark Wahlberg in The Happening regisseur M. Night Shyamalan.

In december 2008 nam hij deel in de succesvolle film Yes Man naast Jim Carrey.

In 2009 neemt hij deel aan de romantische komedie dagen bij elkaar, dat ondanks een trage start, scoops de box office, dankzij een sterke mond tot mond. In hetzelfde jaar speelde hij in de aflevering Margaret Whitesell Kerstman en de bom in de tv-serie Bones, wiens zus Emily is de hoofdpersoon.

Sinds 2011 is hij de ster van de tv-serie New Girl.

Muziek

In 2007 richtte hij samen met zangeres M. Ward, het duo She & amp; Hem en 18 maart 2008 brachten ze hun eerste album getiteld Volume One.

Ze zong enkele nummers voor de film Elf en heeft samengesteld piano Bittersuite, thema van de film Winter Passing. Naast zang speelt piano en ukelele, gaat over jazz gepassioneerd en is ook geïnteresseerd in filosofie en fotografie. Hij is de ster van de video She's Got Issues The Offspring.

Op 27 maart 2010 bracht hij zijn tweede album She & amp; Hem: Volume Two dat, na de succesvolle Volume ene presenteert andere 13 niet eerder uitgebrachte tracks.

In 2011 bracht hij de kerst album van She & amp; Hem: A Very She & amp; Hem Kerstmis.

In 2013 bracht hij het derde album van het duo, zoals Volume 3.

Privacy

28 december 2008 heeft haar verloving met Ben Gibbard, zanger van de indie band Death Cab for Cutie, die later trouwde op 19 september 2009. Op 1 november 2011, na twee jaar van het huwelijk aangekondigd, kondigden zij hun scheiding in orde " vriendelijk en consensus "; 12 december 2012 echtscheiding.

Filmografie

Bioscoop

  • Mumford, geregisseerd door Lawrence Kasdan
  • Almost Famous, geregisseerd door Cameron Crowe
  • Manic, geregisseerd door Jordan Melamed
  • De nieuwe man, geregisseerd door Ed Decter
  • Big Trouble - Een koffer vol problemen, geregisseerd door Barry Sonnenfeld
  • The Good Girl, geregisseerd door Miguel Arteta
  • Abandon - Mysterieuze moord, geregisseerd door Stephen Gaghan
  • Elf - Een elf genaamd Buddy, geregisseerd door Jon Favreau
  • Alle Real Girls, geregisseerd door David Gordon Green
  • Winter Passing, geregisseerd door Adam Rapp
  • Hitchhiker's Guide to the Galaxy, geregisseerd door Garth Jennings
  • Niet starten, geregisseerd door Tom Dey
  • Bridge to Terabithia, geregisseerd door Gabor Csupo
  • The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, geregisseerd door Andrew Dominik
  • American Sunshine, geregisseerd door Martin Hynes
  • Vlokken, geregisseerd door Michael Lehmann
  • The Happening, geregisseerd door M. Night Shyamalan
  • Gigantisch, geregisseerd door Matt Aselton
  • Yes Man, geregisseerd door Peyton Reed
  •  Days of Summer (Days of Summer), geregisseerd door Marc Webb
  • Hare Majesteit, geregisseerd door David Gordon Green
  • Our Idiot Brother, geregisseerd door Jesse Peretz

Televisie

  • Tv-film - een prinses Er was eens
  • Weeds - tv-series, vier afleveringen
  • Tin Man, geregisseerd door Nick Willing - TV miniseries
  • Bones - tv-series, episode 5x10
  • New Girl - tv-serie, 49 afleveringen

Discografie

Discografie solo

Investeringen

  • 2003 - Diverse Auteurs Elf
  • 2007 - Diverse Auteurs Bridge to Terabithia
  • 2008 - Jenny Lewis Acid Tongue
  • 2009 - Diverse Auteurs Days of Summer
  • 2009 - M. Ward Hold Time
  • 2010 - Tired Pony The Place We Ran Van
  • 2011 - Diverse Auteurs Winnie de Poeh
  • 2011 - Diverse Auteurs Uwe Hoogheid "The Greatest Mooiste Love Song in het ganse land" met James Franco
  • 2011 - Diverse Auteurs Luister naar mij: Buddy Holly

Onuitgegeven

  • Stof van Mijn Leven

Discografie met She & amp; Hem

Album studio

  • 2008 - Volume One
  • 2010 - Volume Two
  • 2011 - A Very She & amp; Hem Kerstmis
  • 2013 - Volume 3
  • 2014 - Classics

Single

  • 2008 - Waarom heb je me hier verblijven?
  • 2009 - Heb zelf Vrolijk Weinig Kerstmis
  • 2010 - Dieven
  • 2010 - In de Zon
  • 2013 - Never Wanted Your Love

Investeringen

  • 2009 - Diverse Auteurs Days of Summer

DOUBLING Italiaans

In de Italiaanse versie van zijn films, was Zooey Deschanel genoemd door:

  • Duidelijke Gioncardi in de Amerikaanse Sunshine, Yes Man, dagen elkaar, Our Idiot Brother
  • Myriam Catania in Big Trouble - Een koffer vol problemen, Zijne Majesteit
  • Federica De Bortoli in The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, Once Upon a Princess
  • Rossella Acerbo in Elf, niet starten
  • Francesca Manicone in The Good Girl, Tin Man
  • Laura lenghi in Mumford
  • Parel Bevrijders in Bridge to Terabithia, Weeds
  • Antonella Baldini in The Happening
  • Eleonora De Angelis in Almost Famous
  • Cristina Aubry in New Guy
  • Silvia Tognoloni in Abandon - Mysterieuze moord
  • Alessia Amendola in New Girl

Door de stem van actrice wordt vervangen door

  • Laura Cosenza in Surf's Up - De koning van de golven
  • Antonella Baldini The Simpsons
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha